Wordpress HAckerlara Korku Yaşatıyor


WordPress İletişim Formu-2.4.6WordPress dünyası geçtiğimiz hafta büyük bir kaos yaşadı. Ddos yöntemiyle bloglara düzenlenen hacker saldırılarında on binlerce blog çökertildi. İlk kez İngilizce yayın yapan Mashable sitesinde verilen habere göre kullanıcı adı ve şifresi değiştirilmeden kullanılan on binlerce hesaba el konuldu.
Wordpress tarafından yapılan açıklamada kullanıcılara beklemekten başka yapılacak bir şey olmadığı belirtilirken kullanıcıların tepkisi her geçen gün büyüyor. WordPress yönetimi ise kullanıcı adının ve şifresinin değiştirilmesi gerektiğine yönelik uyarılarını hatırlatmakla yetiniyor.
Uluslararası bir organizasyon olan Anonymouse grubunun Türkiye’deki kamu kurumlarına internet filtreleme sistemi dolayısıyla gerçekleştirdikleri saldırılarla adı duyulan Ddos saldırıları binlerce zombiye dönüşmüş IP adresinin hedef alınan sitede yoğunluk oluşturması mantığıyla yapılıyor. WordPress ise ele geçirilen bloglar aracılığıyla Ddos yöntemiyle yeni bir hacker saldırısı dalgası oluşabileceğinden endişe ediyor.
Hackerler son günlerde gündem oluşturan saldırılarıyla dikkat çekiyor. Geçtiğimiz günlerde Redhack tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hacklenmiş, sebebi ise Bakan Erdoğan Bayraktar’la kanser hastası bir kadın arasında yaşanan diyalog olarak açıklanmıştı. Yine aralarında Redhack’in de bulunduğu uluslararası biçimde organize olan birçok hacker grubu tarafından geçtiğimiz ay İsrail’e saldırı düzenlenmiş onlarca kamu kurumu online hizmet verememiş ve İsrail interneti savunma sistemleri dahil çökertilmişti.
ABD’de 2030 yılı öngörülerini oluşturan Ulusal İstihbarat Merkezi raporu yayınlandığında siber savaşın dünya gündeminde önemli bir yer tutacağı açıklanmış buna uygun teknolojilere yatırım yapılmanın önemine değinilmişti. Ancak hackerler bürokratik sistemlerle çalışan devletlerden daha hızlı gelişim gösteriyorlar.

0 yorum: