Google Nasıl İndexler

Bununla birlikte, Google, Google Docs (http://docs.google.com) ile ofis verimlilik yazılımları konusunda da girişimlerde bulunmuştur. Bu iki girişimin Site içi optimizasyon ile bir bağlantısı olmasa da Google’ın ilgi alanını nasıl genişletmeye çalıştığını açıklamaktadırlar.
Gelecekte karşılaşabileceğimiz diğer bir olası yenilik ise Google’ın daha genel amaçlı bir örüntü eşleme ve arama motoru haline gelmesidir. Metin üzerinde örüntü eşlenmesi kavramı (örneğin, Google’ın Webdeki şu anki hali) gelişmekte olan sürecin sadece ilk aşamasıdır. Google’ın insan genomlarıyla ilgili çalışmaya başlayıp yeni ilaçların geliştirilme yöntemlerini kökten değiştirecek bir örüntü eşleme motoru hazırlaması halinde bunun uyandıracağı yankıları bir düşünün.
Kitabın genelinde örümceklere HTML kullanarak anlamsal olarak imlenmiş metinsel içerikler sağlama konusuna odaklanmaya çalıştık. Ancak, arama algoritmaları verinin toplanma, ayrıştırılma ve yorumlanması ile gelişim gösterdiğinden erişilmesi daha güç olan belge türleri (multimedya, formlardaki saklı içerik yönetimi ve taranmış tarihi belgeler gibi) arama motoru sonuç sayfalarında gittikçe daha da fazla yer almakta. Talebin, imkânların ve kullanımın artması da durumu tetiklemekte.

0 yorum: