Alexa Düşürme Programı

Alexa
Alexa Nedir?
Alexa ülkemiz de ve diğer ülkelerde ki sitelerin değerlerini ölçer. Alexa Ülke sıralaması ve Alexa Dünya sıralaması şeklinde iki kısımı ayrılır.
Ülkemizde bir kaç siteye örnek verelim. Bir portal paylaşım platformu olan ”Mynet” ve Webmaster forumlarında lider konumda olan ”R10” Alexa değerlerini inceleyelim.
Mynet Ülkemizde en çok girilen paylaşım platformudur. Alexa Ülke sıralamasın da Mynet 11.ci sırada yer almaktadır. R10′u incelediğimiz de 14.cü sırada yer almaktadır.
Kısaca örnek vermek gerekirse, sitenize ne kadar çok ziyaretçi kazandırırsanız o kadar çok sitenizin Alexa sıralamasına hem Ülke sıralaması bakımından hemde Dünya sıralaması bakımından çok faydası olacaktır.
Hiç ziyaretçisi olmayan sitelerin Alexa sıralaması da çok yüksek olur. Alexa değeriniz Google Arama Motorlarında sitenizin gelişmesi açısından büyük rol oynar.
alexa sıralama
Alexa Düşürme Yöntemleri Nelerdir?
Öncelikle sitenizi açtınız, içerisine özgün yazılar ekleyin. Kimsenin sitesinden yazı kopyalayıp sitenize yapıştırmayın hem sitenize zarar verir hemde Google’da değer kaybedersiniz.
İnsanlara yararlı yazılar ekleyin, bilgiler paylaşın. En az 20-30 yazı ekledikten sonra, Google’da siteniz yer almaya başlayacaktır ve hızlı bir şekilde index alacaksınız.
Google’da siteniz yer aldıktan sonra sitenizle alakalı Google Adwords kuponlarından faydalanarak veya maddi durumunuz yerindeyse Google Adwords kuponu satın alın.
TBM oranlarını düşük tutarak sitenize daha çok ziyaretçi kazandırabilirsiniz. Ziyaretçiler ilk önce yazdığınız özgün yazılarınızı keşfedecektir ve okumaya başlayacaktır.
Ne kadar çok ziyaretçi siteniz de çok uzun süre kalırsa o kadar çok Alexa değeriniz düşmeye devam eder.
sosyal paylaşım
Facebook, Twitter, Myspace, Ask.fm gibi sosyal medya’da sitenize yer verin reklamınızı yapın. Sosyal Medya’da sitenizi merak edip tıklayan ziyaretçilerde Alexa değerinize ayrı bir fayda sağlayacaktır.
YouTube’da insanların merak ettikleri videoları sitenizi videoların içerisine yerleştirerek, reklam yapmaya başlayın. YouTube’den büyük ihtimalle çok yüksek derecede ziyaretçi kazanacaksınız.
Site Tanıtım kategorisi olan ve Site Tanıtımlarınıza izin veren forumlar ve sitelerde reklamlarınıza yer verebilirsiniz. Sitelerinizi büyük forumlarda tanıtarak sitenize ziyaretçi kazandırabilirsiniz.
Bu sayede Alexa Değeriniz düştükçe düşecektir.
Başka sitelerden tanıtım yazısı alın sitenizi en iyi şekilde tanıtıp hazırlayın. Banner, Sağ Sol reklamlarından faydalanabilirsiniz. Sitenizin tanıtımını yaparak ve Site üzerinde ki reklam alanlarından faydalanarak sitenize önemli derecede ziyaretçi kazandırabilirsiniz.
Alexa toolbar
Ayrıca sitenizde Alexa Toolbar kullanmanız da ciddi yarar sağlayacaktır.
Alexa düşürme programları günümüz de kullanılmaktadır. Sık sık kullanmak yerine düzenli kullanmak Alexa’da düşmeniz de büyük rol oynayacaktır.

1 yorum: