Line, Whatsapp We Chat Hangisi İyi ?

LINE, WeChat ve WhatsApp Karşılaştırması
Akıllı telefonlarımız ile birlikte en çok kullandığımız uygulamalar olan görüntülü arama ve mesajlaşma uygulamalarının en popülerleri WhatsApp, WeChat ve LINE'ı sizler için detaylı inceleyerek karşılaştırmalarını yaptık.
Mesajlaşma, görüntülü ve sesli arama, grup sohbetleri, dosya gönderimi, mesajlarda kullanılan ifade ve stickerlar, ücretlendirme, platformlar, giriş ve kayıt olma başlıkları altında incelediğimiz uygulamalar genel olarak birbirlerine benzeselerde, bazı farklı özellikleri ve görünüm değişiklikleri ile kullanıcıların dikkatlerini çekmeyi başarıyorlar. Türkiye'de kolay ve hızlıca mesajlaşmak amacıyla kullanılan WhatsApp oldukça popüler durumda olmasına rağmen, dünya üzerinde LINE'da en az WhatsApp kadar popüler. WeChat'in kullanıcı sayısı diğer 2 uygulamaya göre biraz daha az olsada, sağladığı servis ve hizmetler açısından en az diğer 2 uygulama kadar kaliteli ve güçlü.
LINE, WeChat ve WhatsApp
Mesajlaşma
Akıllı cihazlarınız ile birlikte kullandığınız GSM operatörünün mesaj yollama servisi yerine internet bağlantısı sayesinde ücretsiz olarak mesaj göndermemizi sağlayan uygulamaların 3'ü de gelişmiş mesajlaşma hizmeti sunmaktadır. Kişi listenizde bulunan ve uygulamaya sahip kişileri görüntüleyerek istediğiniz an ücretsiz olarak mesaj gönderebileceğiniz uygulamalardan birbirinden güzel arkaplan seçenekleri de sunulmaktadır. Kişisel zevklerinize göre düzenleyebileceğiniz mesajlaşma ekranları, arkadaşlarınız ve tanıdıklarınız ile mesajlaşırken daha fazla keyif almanızı sağlıyor.
Uygulamalarda mesaj gönderdiğiniz kişilerin mesajınızı okuyup okumadığı ve size mesaj yazdıklarını görebiliyorsunuz.
LINE ve WeChat uygulamalarında bulunan ''Salla'' özelliği oldukça eğlenceli. LINE uygulamasında Salla özelliğini kullanarak yanınızdaki arkadaşınız veya yeni  tanıştığınız bir kişi ile aynı anda akıllı telefonlarınızı sallayarak birbirinizi LINe üzerinden ekleyebilirsiniz. WeChat üzerinde ''Salla'' özelliği biraz daha değişik çalışmakta. Wechat uygulamasının ''Salla'' özelliğini istediğiniz an kullanarak yeni kişiler ile tanışıp muhabbet edebilirsiniz. Akıllı cihazınızı salladığınızda, diğer salla özelliğini kullanan kişiler arasından birini seçerek karşınıza çıkaran uygulama sayesinde bir çok yeni arkadaş edinerek sohbet edebilirsiniz.
Görüntülü ve sesli arama yapmadan, sadece mesajlaşmak için bir uygulama arıyorsanız, WhatsApp'ı kullanmanızı tavsiye ederim.
LINE Görüntülü Konuşma ve Mesajlaşma Uygulaması
Sesli ve Görüntülü Aramalar
Ücretsiz sesli ve görüntülü konuşmalar gerçekleştirmek istiyorsanız LINE veya WeChat'i kullanabilirsiniz. Her 2 uygulamanında gelişmiş özellikleri sayesinde HD kalitesinde ve gayet net sesli ve görüntülü aramalar gerçekleştirebiliyorsunuz. Arkadaş listenizden aramak istediğiniz kişiyi seçerek kolay bir şekilde arama yaparak dilediğiniz kadar konuşabilirsiniz.
LINE üzerinden sesli ve görüntülü konuşma desteği sadece iPhone ve Android işletim sistemine sahip cihaz kullanıcıları için mümkünken, WeChat kullanıcıları uygulamanın 4.2 ve üzerindeki sürümleri ile görüntülü konuşmalar gerçekleştirebilirler.
WhatsApp kullanıcıları ise sesli ve görüntülü arama gerçekleştiremiyorlar. Fakat mesajlaşmalarında kolayca ses kaydı yaparak gönderebilirler. Bu yüzden akıllı telefonlarınız ile ücretsiz ve sınırsız sesli ve görüntülü aramalar gerçekleştirebilmek için LINE veya WeChat uygulamasını tercih edebilirsiniz.
LINE'ın Android ve iOS uygulamalarını aşağıdaki bağlantıları kullanarak hemen ücretsiz indirebilirsiniz;
LINE
LINEAndroid İçin Ücretsiz Mesajlaşma Uygulaması
LINE
LINEiPhone ve iPad için Popüler Mesajlaşma Uygulaması
Grup Sohbetleri
En sevdiğiniz arkadaşlarınız, dostlarınız, iş arkadaşlarınız ve tanıdıklarınız ile toplu olarak grup halinde mesajlaşmak istiyorsanız 3 uygulamadan herhangi birini tercih edebilirsiniz.
Uygulamalar üzerinden hızlıca grup kurarak, gruba eklemek istediğiniz kişileri kolayca dahil edebilirsiniz. Anlık ve hızlı olarak grup halinde mesajlaşarak hem eğlenebilir hemde arkadaşlarınız ile sürekli birlikteymiş gibi hissedebilirsiniz. Genellikle iş ve okul arkadaşları tarafından kullanılan grup sohbet özelliği oldukça etkili. Dilediğiniz kadar kişiyi gruba ekleyerek, yolladığınız mesajların herkes tarafından görünmesini sağlayabilirsiniz. Ayrıca arkadaşlarınız ve dostlarınız ile birlikte düzenlediğiniz toplantı, konferans ve etkinlik aktivitelerinde daha organize olmanızı sağlayabilecek olan grup sohbeti özelliğini daha önce denemediyseniz arkadaşlarınıza davet ederek mutlaka denemenizi tavsiye ederim.
WeChat Mesaşlaşma Uygulaması
Dosya Gönderimi
LINE, WeChat ve WhatsApp uygulamarının 3'ünde de rehberinizde ekli kişilere fotoğraflar, videolar ve ses kayıtları yollayabiliyorsunuz. Arkadaşlarınız ile medya içeriği paylaşmanın en kolay yollarından biri olan bu uygulamar sayesinde yeni çektiğiniz bir fotoğrafı, beğendiğiniz bir videoyu veya ses kaydınızı kolayca yollayabilirsiniz.
Arkadaş ve tanıdıklarınıza komik ve eğlenceli ses kayıtları yaparak yollayabilir ve onları şaşırtabilirsiniz. Özellikle kız arkadaşınıza veya eşinize, ses kayıtları veya videolar çekerek onlar için güzel sürprizler hazırlayabilirsiniz. WhatsApp uygulaması daha önce yazdığım gibi sesli ve görüntülü konuşmayı desteklemediği için bir çok kullanıcı ses haydı ve video gönderimi yapmakta. Gayet eğlenceli olan bu özellik ile birlikte, grup sohbetlerinizde komik içerikler paylaşarak hep beraber gülebilir ve güzel vakit geçirebilirsiniz.
WeChat'in Android ve iOS uygulamalarını aşağıdaki bağlantıları kullanarak ücretsiz olarak indirebilirsiniz;
WeChat
WeChatAndroid İçin Popüler Mesajlaşma Uygulaması
WeChat
WeChatiPhone ve iPad için Yazılı, Sesli, Görüntülü Sohbet Uygulaması
İfadeler ve Stickerlar
Her 3 uygulama içerisindede mesajlaşırken kullanabileceğiniz yüzlerce ifade ve stickerlar bulunmaktadır. WhatsApp üzerindeki kullandığınız ifadelerin boyutları faktır fakat oldukça çeşitli ve neredeyse istediğiniz her ifadeyi bulabiliyorsunuz.
Aynı durum WeChat ve LINE'a gelince biraz değişiyor. Bu 2 uygulama üzerinde kullanabileceğiniz gayet büyük boyutlu ve sevimli yüzlerce ifade ve sticker bulunmakta. MEsajlaşmalarımızı renklendiren ve eğlenceli hale getirmekte en etkili yollardan biri olan ifade ve emojiler konusunda LINE ve WeChat uygulaması bir adım önde diyebilirim. Fakat bu 2 uygulama üzerinde ücretsiz bir çok ifade ve sticker olmasına rağmen aynı zamanda ücret ödeyerek satın alabileceğiniz ifade ve stickerlarda mevcut. WhatsApp uygulamasında ise ekstra ücret ödeyerek satın alabileceğiniz ifade ve emojiler bulunmamaktadır.
Her 3 uygulama ile birlikte gelen ve ücretsiz olarak kullanabileceğimiz ifade ve stickerlar bence yeterli sayıda ve çeşitlilikte. Elbetteki kendi kişisel zevklerinize göre uygulamaların mağazasından beğendiğiniz ifade ve stickerları satın alarak kullanabilir ve mesajlaşırken daha çok eğlenebilirsiniz.
WhatsApp Mesajlaşma Uygulaması
Platformlar
LINE, WeChat ve WhatsApp uygulamarını Android, IOS, Nokia, Windows Phone ve Blackberryplatformlarında kullanabiliyorsunuz. Yazımız içerisinde geçen sesli ve görüntülü konuşma bölümünde belirttiğim gibi LINe ve WeChat uygulamaları ile sesli ve görüntülü aramalar gerçekleştirmek istiyorsanız, LINE için Android ve IOS işletim sistemine sahip bir cihaza, WeChat için ise uygulamanın 4.2 sürümü veya daha üzeri bir sürümü kullanmanız gerekmektedir.
WhatsApp, diğer 2 uygulamaya göre daha sade bir mesajlaşma olduğu için tüm platformlar üzerinde problemsiz çalışmaktadır.
3 Uygulamada çapraz platform desteği sayesinde arkadaşlarınız ve sevdikleriniz ile hangi cihaz üzerinden kullanırsanız kullanın anlık olarak kesintisiz mesajalaşma ve görüşme imkanı sunuyor.
WhatsApp'ın Android ve iOS uygulamalarını sitemiz üzerinden aşağıdaki bağlantıları kullanarak ücretsiz olarak indirebilirsiniz;
WhatsApp Messenger
WhatsApp MessengerAndroid İçin WhatsApp Mesajlaşma Uygulaması
WhatsApp Messenger
WhatsApp MessengeriPhone ve iPad için Popüler Mesajlaşma Uygulaması
Giriş ve Kayıt Olma
Uygulamalardan herhangi birini akıllı cihazlarınıza indirdiğinizde sadece telefon numaranızı girerek, hemen iki listenizde ekli olan arkadaşlarınız ile irlikte mesajlaşmaya veya sesli ve görüntülü konuşma yapmaya başlayabilirsiniz.
Uygulamalara ilk giriş yaptığınızda telefon numaranız dışında size bir hesap oluşturup oluşturmak istemediğiniz sorulacak veya Facebook hesabınız ile giriş yapma seçeneği sunulacaktır. Bu sorular hattınızın veya akıllı telefonunuzun başına birşey geldiğinde bilgilerinizin kaybolmaması içindir. Birkaç dakika gibi kısa bir süre içinde oluşturabileceğiniz hesapları mutlaka açmanızı öneririm.
Ücretlendirme
3 Uygulamayıda ücretsiz olarak akıllı telefonlarınıza indirerek hemen kullanmaya başlayabilirsiniz. Fakat WhatsApp'ın ücret politikası ilk yıl ücretsiz olmasına rağmen ilk yılı doldurduktan sonra kullanacağınız her yıl için sembolik bir rakam olan 1 Dolar ödeme üzerine. Daha önceden Android kullanıcıları için ücretsiz iOS kullanıcıları için ilk yükleme anında ücret isteyen uygulama geçtiğimiz aylar içerisinde ücret politikasını değiştirerek tüm platformlar için ilk indirme ve 1 yıllık kullanımı ücretsiz yaptı. İlk yıldan sonra 1 Dolarlık ödeme yapacağınız WhatsApp üzerinde hiç bir zaman reklam görmemeniz en büyük artılarından biri. Prensip olarak reklamsız çalışan WhatsApp'ın en güzel özelliklerinden biri ve en çok sevilmesinin nedenlerinden biri bu.
LINE ve WeChat, reklamlar ile destek sağladıkları için kullanıcılarına ücretsiz servis sağlamaktadırlar. Fakat her iki uygulamanında içerisinde yer alan mağazalardan mesajlaşmalarda kullanmak için ekstra ifade ve stickerlar satın alabiliyorsunuz.
Genel Değerlendirme
WhatsApp'ın görüntülü ve sesli arama desteği bulunmadığı için adil bir karşılaştırma olmasa da, mesajlaşmak için kullanabileceğiniz en iyi uygulamalardan bir tanesi.
Sesli ve görüntülü aramalar gerçekleştirmek için tercih edebileceğiniz LINE ve WeChat uygulamalarından benim tercihim LINE yönünde. Sağladıkları özellikler ve servisler açısından birbirlerine oldukça benzeyen iki uygulamayıda deneyebilir ve size daha uygun olanı belirleyerek kullanmaya devam edebilirsiniz.
Bu tarz mesajlaşma uygulamarı genellikle arkadaş çevrenizin çoğunluğunun kullandığı uygulamaya göre belirlensede ben her ikisinide denemenizi tavsiye ederim.
Görüntülü ve sesli arama dışında kolay ve hızlıca mesajlaşmak ve bu mesajlarda içerisinde ses kayıtları, videolar ve birbirinden güzel ve eğlenceli ifadeler göndermek isterseniz benimde sıkça kullandığım WhatsApp'ın size yeterli geleceğine eminim.

0 yorum: