O Bir Devlet Başkanıydı


José Alberto Mujica Cordano eski Uruguay başkanıdır.Onun diğer emekli devlet başkanlarından farkı ihtiyacı kadarıyla hayatını sürdürmesidir ki bu sebepten dolayı dünyanın en fakir başkanı olarak bilinir.
Aslında fakirlik değil yaşadığı sadece hayatı boyunca peşinden koştuğu idealizminin  laftan ibaret olmadığının kanıtı gibi görünüyor.12 ooo dolar maaşının %90′ını hayır kurumlarına bağışlıyor.Geriye kalan %10′luk maaşıyla sahibi olduğu bir çiftlik evinde hayatını sürdürüyor.
Eğer fotoğraf paylaşmasam hayallerde kocaman bir çiftlik evi canlanırdı kesinlikle ama hiçte öyle abartılı bir ev değil ve bunun haricinde 2 tane de arabası var ki öyle Audi,Cadillac felan değil gayet eski model iki araba.Bunların haricinde güvenliğini sağlayan köpekleri ile mütevazi bir hayat geçiriyor.
Sahip olduklarının fazlalığı mı asıl zenginlik yoksa ihtiyaç duyduklarının azlığı mı?Her ikisi de zenginlik tabiki ama o seçebilecekken bile ilkini seçmedi.İşin siyasal boyutu daha farklı bir mevzu ama sırf bu yaşam tarzı için bile José Mujica saygıyı hakediyor.


0 yorum: