Wordpress İçe Aktarma


Bugün baya bi sorun yaşadık site erişim sorunu çökme v.s. çok şükür sonunda halloldu.Aslında bu yazıyı sabah erkenden yazacaktım fakat sorunlardan dolayı nasip olmadı.Öncelikle şunu söyleyeyim önceki yazımız olan wordpress blog yedekleme bir dışa aktarım işlemidir.Peki nedir bu içe aktarım ? İçe aktarım içerisinde birçok şey barındıran bir yükleme servisidir.Bloğunuzda araçlar>içe aktar seçeneğiyle gidilir.Peki bu neleri kapsar onlara değinelim öncelikle herhangi bir wordpress bloğunuzda aldığınız .xml uzantılı dosyalarınızı bu sistem sayesinde geri yükleyebilirsiniz.
Daha sonra Blogger , RSS , Tumblr , LiveJournal v.b. yerlerden geri yükleme hizmeti sunar.Mesela önceden bir blogger hesabınız vardı ve içeriği dolgun olan .blogspot.com olan bir alan adınız vardı.Sizde wordpress’e geçmeye karar verdiniz.O blogtaki içeriğinizi içe aktar yaparak bu yeni açmış olduğunuz wordpress bloğunuza aktarabilirsiniz.İnternette bunun birkaç örneğini gördüm.Daha sonra RSS beslemelerinden ve Tumblr gibi sistemlerden de içe aktar yaparak içeriklerinizi wordpress’e aktarabilirsiniz.WordPress’e yeni başlayan arkadaşlar pek buraları kurcalamazlar ise ne olduğunu anlamazlar aslında çok işe yarar bir servisdir içe aktar.
wpiceaktar_1
(Fotoğrafı gerçek boyutlu olarak görebilmek için fotoğrafa tıklayınız.)
wpiceaktar_2
İki numaralı fotoğrafta gördüğünüz gibi içeri aktarmak istediğiniz sistemi seçip o sisteme ait wordpress eklentisini bloğunuza kuruyorsunuz.Daha sonraki işlemleri önergeleri takip ederek yapabilirsiniz.

0 yorum: