Monitör Seçme

lcdLcd monitör almaya karar verdiyseniz öncelikle dikkat etmeniz gereken hususlar; ekran çözünürlüğü, büyüklüğü, görüntü girişleri, parlaklık veya  kontrast olmalıdır. Daha sonradan pişmanlık yaşamak istemiyorsanız bu hususları dikkate almalısınız.
Monitörünüzün ekran büyüklüğü sizin ihtiyacınızı karşılamaya yetecek ebatta olmalıdır. Mesela çok küçük bir monitör almışsanız, bu monitör ileride size yeterli gelemeyebilir. Aynı zamanda Lcd monitörlerin fiyatları ucuzlamışken büyük bir tane almanızda fayda var. Bu monitörler çoğu ihtiyacınızı karşılamaya yetecektir.
Aynı zamanda monitör alırken kontrast ve çözünürlük de önemli olacaktır. Kontrast ve çözünürlük görüntünün kalitesine doğrudan etki edeceğinden, sizin videodan zevk alma potansiyelinizi de yükseltecektir. Öte yandan görüntü kalitesini etkileyen hususlardan biri de görüntü girişleridir. Görüntü girişleri; Analog, DVI ve HDMI olarak 3’e ayrılmakta. Analog girişler şuanda birçok bilgisayarda ve monitörde bulunan girişlerdir. Dolayısıyla en kötü ihtimalle, bir monitör bir bilgisayara analog giriş üzerinden bağlanabilir. Fakat analog girişlerin sinyal gürültüsü problemlerinden dolayı artık dijital görüntü girişleri de tercih edilmekte. Böylece görüntü çok daha net ve renkler hiç kayba uğramadan aktarılabilmekte. En çok kullanılan arabirim ise HDMI’dir. HDMI arabirimi sayesinde görüntüden farklı olarak ses de kaliteli bir şekilde monitöre aktarılabilmektedir.

0 yorum: