Başarılı İş Adamları

Zamanımızın başarılı iş adamlarının en önemli 6 ortak özelliğini sizlerle paylaşmak istiyorum.En azından akıllarda fikir oluşur ve “Adama bak işteki pozisyonuna  bak ” ya da ” Patron bu muymuş?Vay anasını ” gibi  soru ve  yorum yapıştırmadan önce şu özellikleri bir okuyup düşünün acaba o patron ya da müdür  bu vasıfları taşıyor mu?Taşıyorsa bence   bulunduğu yeri hakediyordur.
  • Öğrenme:En iyi iş adamları sürekli öğrenme hareketliliği içinde olanlardır.Onlar öğrenmenin şirket yönetiminde çok büyük coşku yaratacağını bilirler.
  • Misyon:Zamanın iş liderleri kendilerindeki güven duygusunu ve karşılıklı sorumluluk anlayışlarını geliştirebilmek için bir misyon yüklendiklerinin bilincindedirler.Onlara göre misyon başarının anahtarıdır.
  • Para:Başarılı bir iş adamı(ya da şirket lideri)paranın önemli olduğunu bilir.Fakat paradan da öte çalışanlarının  daha farklı şeyler isteyeceğinin sorumluluğunu  da taşır.
  • Denge: Şirketin ortak çıkarları gözetilecek dengeyle sağlanabilir. Tabi ki yaşamın gerçekliği karşısında personel sadakati çatlamalar gösterir. Akıllı bir iş adamı personelinin alternatifsiz  olmadığını,alternatifler okyanusunda kulaç attığını bilir.Yani çalışanın alternatifsel beklentilerini kendisi karşılar ki başkası kafasını karıştırmasın.
  • İşten Hoşlanma: İyi bir iş adamı yaptığı işi severek yapmalı ve personelinin de hevesini,şevkini en üst seviyede tutmasını  sağlamak için yeni yöntemler denemelidir.Eğer yapılan iş sevilmiyorsa,keyifle yapılmıyorsa hayat tam bir çileye dönüşür.
  • İşiyle Gurur Duyma : İşiyle gurur duyma şirketi sevme anlamına gelir.İyi bir iş adamı bu coşkuyu  içinde  taşımalı ve personeline de aşılamalıdır.Kişinin  çalıştığı ortama  ve iş akışına duyulan  sevgi  verimliliği artırır.
Dediğim gibi  karşılaştığımız iş adamı bunlardan hangilerine sahip ya da patronumuz  bu özelliklerden kaçını taşıyor?Ona haksızlık mı ediyoruz yoksa  olduğu yeri hak etmiyor diye mi düşünüyorsunuz?Yorum ve cevap size kalmış.

0 yorum: