Dünyanın En Büyük Makineleri

motorsiklet
Bazı makineler var ki bildiğimiz standartların dışında üretilmişlerdir. Bu makinelerin bazıları hobi amaçlı, bazıları ağır iş ya da deney amaçlı üretilmişlerdir. Burada sizlerle devasa makinelerinden bazılarını paylaşmak istedik. İşte, dünyanın en büyük makineleri;
büyük hadron çarpıştıurıcısı
Büyük Hadron Çarpıştırıcısı:  27 km’lik uzunluğa sahip olan Hadron çarpıştırıcısı dünyanın en büyük makinesidir. Dünyanın en büyük makinesi olmasının yanı sıra, en yüksek enerjili parçacık hızlandırıcısıdır. Makine, Avrupa Nükleer Araştırma Teşkilatı tarafından yapılmış olup, Fransa ile İsviçre sınırında Cenevre yakınlarında yer altında yatıyor.
D575A-3SD buldozer
Dünyanın en büyük buldozeri: D575A-3Sd olarak adlandırılan buldozer, Japon Komatsu firması tarafından yapılmıştır. Buldozer 5 metre yüksekliğinde, 12,5 metre uzunluğunda ve 7,5 metre genişliğindedir.
kazı makinesi
Krupp Kazı Makinesi: Dünyanın en büyük kazı makinesidir. Alman Krupp firması tarafından yapılan bu makine 95 metre yüksekliğinde ve 215 metre uzunluğundadır. Toplam ağırlığı da 45 bin tondur.
Liebherr T 282B iş kamyonu
Liebherr T 282B Kamyon: 2004 yılında tasarlanıp üretilen bu toprak çekme kamyonu, dünyanın en büyük kamyonudur. Saatte 65 km hız yapabilen kamyon toplamda 360 ton taşıma kapasitesine sahip. 3 milyon dolarlık kamyondan yılda yaklaşık 75 adet üretilmektedir.
motorsiklet
Dünyanın en büyük motosikleti: Guinness Rekorlar Kitabına göre dünyanın en büyük motosikletidir. Greg Dunham üç yıllık bir sürede 4,5 metre yüksekliğinde ve 7,5 metre uzunluğunda bir canavar üretti. 300 bin dolar değerindeki motosikletin ağırlığı da 6,5 tondur.
strata 950 sondaj makinesi
Strata 950 Sondaj Makinesi: Şilili madencileri kurtarmak amacıyla kurulan sondaj makinesi Strata 950, 700 metrelik bir delik açmada kullanılmış mahsur kalan 33 madenci bu makine sayesinde kurtarılmıştı. Bu devasa sondaj makinesi kurulmadan önce tüm parçalarıyla 42 kamyonluk bir araç filosuyla taşınmıştı.

0 yorum: